ZAVRŠEN PRVI KURS ZA 5 BEOGRADSKIH ŠKOLA

pokreni-bajs-poligonU nedelju, 31.5.2015 godine, ispred opštine Novi Beograd održano je finalno takmičenje najboljih osnovaca iz 5 beogradskih škola koji su pokazali najbolji uspeh na testovima iz teoretskog dela obuke.  50 takmičara je pokazalo spretnost u vožnji bicikla i poznavanje saobraćajnih propisa. Pobedio je Lazar Bajić, učenik IV razreda osnovne škole „Petar Kočić“ iz Zemuna. On je pokazao najbolji uspeh, zahvaljujući i obuci koju je sprovela učiteljica Nataša Kabanica (teorija) i Petar Rokvić (praktični deo). Pobednik je dobio bicikl, poklon dugogodišnjeg sponzora Jugo Cikling Kampanje, MARKONI SPORT iz Beograda.

pokreni-bajs-akcijaNažalost, ovaj lepi događaj nije zabeležen u medijima, iako je poziv upućen na preko 200 adresa. Očigledno je da deca na biciklu nisu interesantna za medije.

Uzimajući u obzir značaj unapređenja bezbednosti saobraćaja, sredstva za ovaj projekat je obezbedio grad Beograd, od naplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, po programu koji je predložen od strane Saveta za bezbednost saobraćaja u Beogradu.

pokreni-bajs-nagrade pokreni-bajs-nagrada