ZAVRŠENA OBUKA 1200 UČENIKA SA NOVOG BEOGRADA I ZEMUNA

Takmičenjem 60 najboljih učenika iz 20 škola, završena je obuka koja je obuhvatila gotovo sve škole Novog Beograda i nekoliko škola iz Zemuna. Obuka je sprovedena u svim odeljenjima IV razreda sledećih osnovnih škola:

“20. oktobar”, “Borislav Pekić”, “Branko Radičević”, „Đuro Strugar“, „Gavrilo Princip“, Zemun, „Ivan Gundulić“, „Jovan Dučić“, „Svetislav Golubović – Mitraljeta“, Batajnica, „Kralj Aleksandar I”, „Mihajlo Pupin“, Zemun, „Marko Orešković“, „Milan Rakić“, „Mladost“, „Nadežda Petrović“, „Radoje Domanović“, „Ratko Mitrović“, „Kneginja Milica“, „Isidora Sekulić“  Savski venac, „Petar Kočić“,  Zemun , “Novi Beograd“.

Učenici su završili teoretski i praktični deo i nakon polaganja testova i kvalifikacionih takmičenja po odeljenjima, najbolji su učestvovali u finalu, koje je održano u školi „Jovan Dućić“, 17.4.2016. godine.

Pobedili su sledeći učenici:

  1. mesto: Anja Kostić, O.Š. “Đuro Strugar”, nagrada, bicikl
  2. mesto: Pavle Pantović, O.Š. “Đuro Strugar”, nagrada, kaciga
  3. mesto: Vladeta Srdanović, O.Š. “Kralj Aleksandar I”, nagrada, kaciga

Prvoplasirana učenica je imala maksimalan broj bodova na teoretskom delu, kao i nabolje vreme na poligonu, što se do sada nije desilo.

Slike sa obuke i takmičenja se mogu videti OVDE.

Za svaku školu utvrđena je gravitaciona zona, tj. putanje kojima učenici dolaze u školu i na bazi tih podataka predložene su dopune za proširenje mreže biciklističkih staza, na Novom Beogradu, kao i predlog novih putokaza i znakova upozorenja da se u zonama škola mogu pojaviti biciklisti. Jedan od primera predloga unapređenja bezbednosti u zoni škola:

znakovi mapa1 mapa2